kinai nagy fal

A kínai nagy fal – barkácsötlet csak haladóknak

Szeretem, ha kézzelfoghatóvá, testközelivé válik a történelem, ezért is szoktam elkészíteni a történelemórákon megismert híres épületek makettjét. A kínai nagy fal “felépítése” még így papírból is elég nehézkes, hosszú ideig tartó, aprólékos munka. Ha elég kitartó vagy, akkor neked is lehet saját kínai falad, de készülj fel! Gondolj arra, hogy az igazi nagy fal sem két perc alatt épült fel!A kínai nagy fal elkészítése

Innen letöltheted a sablont (a download gombra kattintva), és az összeállítási útmutatót is (az instructions gombra kattintva)! Letöltéskor el kell fogadni a canon szabályait, kattints az “I agree” gombra!

A sablont műszaki rajzlapra érdemes kinyomtatni. Első lépésként írd rá a számozást az összes darab hátuljára, majd vágj ki minden elemet, aztán vedd a kezedbe az összeállítási útmutatót is! Minden darabot beszámoztak, és minden ragasztandó fülre felírták, hogy hányas elemet kell majd ráragasztani. A képeket lépésről lépésre követve szépen lassan összeállítható a 3 őrtorony, a köztük található falak és a hatalmas hegyoldal.

Jelmagyarázat az útmutatóhoz

útmutató

  1. – hátrafelé hajtsd (pontozott vonal)
  2. – előre hajtsd (a minta színére) (pontvonal)
  3. – a vonal mentén vágd ki az elemet (fekete folytonos vonal)
  4. – vágd be a vonal mentén (piros folytonos vonal)
  5. – vágd ki ezt a részt (pirossal körberajzolt rész)

kínai nagy fal

A kínai nagy fal összeállítása

Ha minden elemet kivágtál, hajtogasd végig a vonalak mentén, de vigyázz! Figyelj oda, hogy melyik vonal mentén kell előre hajtani, melyik vonal mentén hátra. Kivágtad az összes olyan részt, amit a elemek közepéből kell kivágni (az őrtornyok közepén), bevágtál minden piros vonal mentén minden elemet (szintén az őrtornyokon keresd)?

Ezután kezdd el próbálgatni, hogyan lesz a sík lapokból térbeli forma! Ha úgy látod, hogy értesz mindent, megvan mindennek a helye, akkor kezdődhet a ragasztás! Kitartás! Hamarosan elkészül!

Tudod-e?

  • Kik építették a kínai nagy falat?
  • Mikor készült a fal?
  • Miért építették ezt a falat? Mi volt a céljuk?
  • Milyen hosszú, milyen magas az építmény?

Még több barkács ötletet ITT találsz!

Hasznos volt ez a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*