mozaWeb

A Mozaweb segít a töritanulásban

Az elmúlt években volt alkalmam több tankönyvcsaládot is kipróbálni, több iskolában is. Nemcsak én, hanem a diákok is a Mozaik Kiadó tankönyveit szerették leginkább. Gyerekek számára is emészthető a mennyiség, érthetően, áttekinthetően írják le a tananyagokat. A munkafüzet feladatai változatosak, a tankönyv alapján könnyen megoldhatók, és amit én még nagyon szerettem bennük, az a gondolattérkép volt.  A “mozaikos” történelematlasz szintén nagyon jól használható. Élénk színei miatt jól körülhatárolhatók az országok; ábrák, rajzok, évszámok is segítik a töritanulást.

Sajnos a közoktatásban nem egyszerű mostanában a tankönyvválasztás, így sok iskolában nincs lehetőség mozaikos könyvből tanulni, de ha magántanulóként, vagy otthonoktatásban foglalkozol a történelemmel, akkor ajánlom a figyelmedbe a Mozaik Kiadó anyagait. Az “alapfelszerelés” hármasán (tankönyv, munkafüzet, atlasz) kívül ugyanis rengeteg lehetőséget kínál még a kiadó. Honlapjukon órákig lehet csemegézni!

Ingyenes lehetőségek a Mozaweben:

  • digitális tankönyv, interaktív tartalommal
  • médiatár (oktatási videók, 3D modellek, feladatok, játékok)
  • tematikus alkalmazások
  • saját tanulási felület
  • online házi feladat

Mindössze regisztrációra van szükség ahhoz, hogy a sok-sok segédletet megismerd, kipróbáld. Bejelentkezés után minden héten 10 oktatási eszközt, vagy játékot, minden héten 10 3D jelenetet, vagy videót próbálhatsz ki, nézhetsz meg. Minden menüben kiválasztható a történelem tantárgy, de még a tantárgyi szűkítés után is hatalmas mennyiségű anyagból válogathat a látogató. A MozaMap segítségével “életre kel” a térkép, még a demó-változatban is (bár ebben az esetben nem minden térkép). Ha tetszik az eszköztár, de zavarnak a korlátozások, akkor prémium-kategóriára is lehet váltani, természetesen ezért már fizetni kell.

Tényleg jó a Mozaweb?

Tanítványaim nagy örömmel mesélték, hogy ők rátaláltak a Mozaweb-re és milyen szívesen nézik az animációkat, videókat. Ám nemcsak a “történelemrajongó” diákoknak, hanem tanulási nehézséggel küzdők figyelmébe is ajánlom. Mindazoknak, akik nehezen tudnak tankönyvi szövegeket “bemagolni”, vagy nehezen tudják a történelemórákon a tanári magyarázatot elsajátítani. Mivel csak pár perces összeállítások, mindenki szívesen nézegeti, sokaknak segít a tananyag megjegyzésében, hogy látja is azt, amiről tanul. A 3D modelleken, videókon kívül hangok, képek is találhatók a Mozaweb honlapján, valamint korábbi évek versenyfeladatai. Társasjátékok, kvíz, arcképcsarnok, időgép, kalendárium is várja a kis történészeket. Használd ki te is a lehetőségeket, nézz videót, játssz, oldd meg a feladatokat!

TIPP:
A mozaikos tankönyvekben található egy kód, amivel aktiválható a digitális tankönyv. (Egy termékhez egy kód tartozik és egy kód csak egyszer használható fel.)

Te ismered a Mozawebet? Használod? Mi a kedvenc eszközöd, játékod a Mozaweben? Ajánlanád másoknak? Miért?

Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Kép forrása: Mozaweb.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*