Floralia Tavaszköszöntő Ünnep a Gorsium Régészeti Parkban, Tácon

Tác, azaz Gorsium, az ókori római település, illetve a maradványait őrző régészeti park minden évben különleges időutazásra hívja a vendégeket római hagyományőrző tavaszünnep keretében.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szövegA tavaszköszöntő ünnep, a Floralia minden korosztálynak kínál látnivalót. A kétnapos rendezvény programpalettáját gladiátorjáték, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és legiós katonák bemutatói, római kori esküvő színesíti. A legnagyobb látványosság a császár bevonulása a díszes ruhákba öltözött kísérettel.

Még a gasztronómiai élvezetek is az ókori Róma szokásainak hódolnak, így a mediterrán ízekkel ismerkedhetünk meg.

A római katonai táborok mellett kelta és germán harcosokat is megcsodálhatunk, táborukat megszemlélhetjük. Aki akarja, magára is öltheti pajzsukat, kipróbálhatja harci eszközeiket. Megelevenedik a gladiátorok világa, sőt, még rabszolgát is vásárolhatunk az árverésen. A Floralián bepillanthatunk az ókori hétköznapokba, részesei lehetünk színházi és zenei élménynek, sokféle érdekes kézműves foglalkozásnak és vásár is várja a vendégeket a gyönyörű környezetben.

A családi programok mellett kellemes és hasznos időtöltést kínál a régészeti park: az 1958 óta folyó ásatás erődfalakat és kapukat, oszlopsorral díszített utcákat, fórumot, templomokat és középületeket, a tartománygyűlés csarnokait és szentélyeit tárta fel – a leletekből az  állandó kiállításokon adnak ízelítőt a közönségnek. A színház hátterét is adó új erődfal a hozzá kapcsolódó tornyokkal kilátóként is szolgál, ennek tetején végigsétálva madártávlatból is felfedezhető Alsó-Pannónia provincia tartománygyűlésének egykori székhelye.

Floralia 2017

Belépés belépőjegy váltásával lehetséges.

Helyszín és időpont:

Gorsium-Herculia Régészeti Park És Szabadtéri Múzeum
8121 Tác, Gorsium. – Megközelítés: az M7-es autópályájáról  a szabadbattyáni lejárónál.
2019. április 27. 9:00 – április 28. 18:00

További információkat találsz a Gorsium Régészeti Park honlapján.

Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig.

Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

kép forrása: https://fejervar.hu/ismet-lesz-floralia-tavaszkoszonto-unnep-gorsiumban

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*