Füleki várjátékok

Füleki Történelmi Várjátékok

A gyermekek és felnőttek által egyaránt kedvelt Füleki Történelmi Várjátékok a 20. alkalommal kerülnek megrendezésre a várban. Az idei Füleki Várjátékok, melyekre minden évben június közepén kerül sor a Felvidéken, a török kort idézik meg.Az idei rendezvényen fegyver- és harcmodor-bemutatókat, verbuválást, solymászbemutatót, H&B párbajokat és történelmi táncokat láthatnak az ideérkezők, de ugyanakkor középkori zene, ételkóstoló, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szóló interaktív programok is színesítik a rendezvényt. A legkisebbeket ezen felül óriásbábos előadás, gyermekcsata és mutatványosok szórakoztatják. A rendezvény, melyet kézműves vásár is kísér, ez alkalommal a történelmi mesterségek bemutatására fókuszál. A várjátékok különleges nyitóeseménye lesz az egykori füleki várkápolna harangjának átadása.
A tavalyi rendezvény valódi török hangulatú érdekességekkel, az Ezeregyéjszaka meséivel, harci bemutatókkal és előadásokkal, szúfi zenével, müezzin énekkel, interaktív, a keleti kultúrát, művészetet és kézművességet bemutató állomásokkal, gasztronómiai specialitásokkal, vízipipával, mobil szerájjal, törökellenes táborral várta a látogatókat. A legkisebbeket is gazdag program várta: bábjáték, akadálypálya, történelmi játékok, csata bemutató, stb.

Ízelítő a 2016-os Várjátékokból

A Várjátékok második napján kerül megrendezésre a Füleki Farkasok Polgári Társulás szervezésében a Nemzetközi Történelmi Íjászverseny a Nógrád Íjásza címért, valamint a Füleki Vár Védője rangért. A versenyen szlovákiai és magyarországi íjászok mérik össze tudásukat különböző kategóriákban. A megmérettetésre a rendezvény napján is lehet majd regisztrálni.


Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom:
 Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig.

Ajánlanád másoknak is ezt a programot? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*