évszámok

Hogyan tanulj évszámokat? – okostelefonnal

Ha már úgyis egész nap a kezedben a telefonod, használd tanulásra, gyakorlásra is! Tanulj évszámokat (is) okostelefonnal!

A Történelem évszámok elnevezésű alkalmazás segítségével bárhol bármikor lehetőséged van egy kis gyakorlásra. Használd ki! Gyakorolj a buszon, amíg suliba mész, vagy délután, amíg edzésre vársz, szóval akármikor, amikor van pár perced és nálad van a telefonod!Kinek szól a Történelem évszámok?

Ez az alkalmazás eredetileg azért készült, hogy az érettségizők dolgát megkönnyítse, hiszen az érettségi adattárban szereplő évszámok gyakorlását segíti, de ha egy általános iskolás is ezen gyakorol, biztosan megjegyez sok-sok olyan évszámot is, amit az általános iskolás tankönyvben is leírtak.

Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű: teszt, évszámok, beállítások menüből lehet választani.

A Történelem évszámok beállításai

Kezdjük a beállításoknál: itt lehet kiválasztani, hogy a magyar vagy az egyetemes történelem évszámait akarod-e tanulni, gyakorolni, valamint a megfelelő évfolyam kiválasztására is lehetőség van.

Tanulás a Történelem évszámok app-pal

Ha még csak tanulsz, akkor az évszámok menüpontot válaszd ezután! Itt sorban egymás után – tehát időrendben – láthatod azokat az évszámokat, amik a beállítás alapján neked megfelelnek. Ugrálni nem tudsz, csak ebben a sorrendben tudod megjeleníteni az évszámokat, de ha nem érsz a végére, akkor onnan tudod folytatni, ahol előző alkalommal abbahagytad. (Egyesével lapozni viszont előre és hátra is tudsz.)

Ellenőrzés a Történelem évszámok alkalmazással

Ha úgy gondolod, hogy már megjegyezted az évszámokat, tedd próbára a tudásodat, válaszd a teszt menüpontot! Itt minden eseményhez 4 lehetőség közül kell kiválasztanod a megfelelő évszámot. Addig kapod a kérdéseket, amíg abba nem akarod hagyni a tesztet (ha elég sokáig gyakorolsz, akkor ismétlődni is fognak a kérdések). A lap alján mindig láthatod, hány jó és hány hibás megoldásod volt.

A Történelem évszámok alkalmazás előnyei – hátrányai

Előnyként mindenképpen megemlíteném, hogy bárhol, bármikor lehetőség van gyakorolni, ellenőrizni a tudásodat, amennyiben van egy okostelefonod. Az a tapasztalatom, hogy akinek van, az szinte képtelen letenni. Ha két program, elfoglaltság (edzés, szakkör, nyelvóra, orvosi váró, stb) között van akár csak 5 perced is, nem marad haszontalan idő.

Hátránya ennek az tanulási módszernek az, hogy ha mindig csak ilyen teszteken tanulod az évszámokat, nehéz elképzelni, hogy milyen eseménysorba illeszkedik. Nem biztos, hogy pontosan tudod hozzá kapcsolni az előzményeket, okokat, és persze a következményeket sem.

Ötletek még évszámtanulásra:
Hogyan tanuljak könnyen évszámokat? >> 
Évszámtanulás idővonallal >>

Kipróbáltad? Mondd el a véleményedet! Neked segített? Tetszett, vagy nem tetszett ez az app? Miért?

Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*