Hősök Napja

Hősök Napja – Bonyhád

Hadtörténeti rendezvény Bonyhádon. Különböző katonai hagyományőrző egyesületek bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők.
A Hősök Napja emlékezés, tisztelgés, hagyományőrzés és természetesen szórakozás, ahol a kicsiket ugyanúgy várják a szervezők, ahogy a nagyokat. Az apróságok népi játékokon, vetélkedőkön vehetnek részt, a nagyobbak a különböző koncertektől kezdve a katonai és sportbemutatókig válogathatnak a lehetőségekből.

A hagyományőrző egyesületek más-más történelmi korszakot idéznek fel.

A honfoglalás korába az Ete Népe Történelmi Egyesület, Mátyás király király idejébe a Fekete Sereg Lovagrend repít vissza, az 1848/49-es szabadságharc korát a Rády József Huszárbandérium varázsolja Bonyhádra. A XX. század széles kínálattal lesz jelen: katonai veteránjárműveket mutat be a Botond Veterán Egyesület, hadi felszereléseket a Had és Kulturális Egyesület, II. világháborús, öbölháborús és még tengerészgyalogos bemutató is várja a látogatókat.

Részletes és friss információkért kattints a fesztivál honlapjára!

Kép forrása: Hősök Napja facebook

Te is tudsz egy jó történelmi programot? Írd meg nekünk, hogy továbbíthassuk az érdeklődőknek! Írhatsz itt, vagy kereshetsz minket a Facebookon is!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..