Hősök Napja

Hősök Napja – Bonyhád

Hadtörténeti rendezvény Bonyhádon. A Hősök Napja emlékezés, tisztelgés, hagyományőrzés és természetesen szórakozás, ahol a kicsiket ugyanúgy várják a szervezők, ahogy a nagyokat.

Különböző katonai hagyományőrző egyesületek bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők. Az apróságok népi játékokon, vetélkedőkön vehetnek részt, a nagyobbak a különböző koncertektől kezdve a katonai és sportbemutatókig válogathatnak a lehetőségekből.

A Hősök Napja Fesztivál fő programcsoportját hadtörténeti bemutatók alkotják, ahol az ország számos pontjáról érkező katonai hagyományőrző csoportok az általuk épített táborokban várják a különböző történelmi korszakok katonai felszereléseinek és fegyvereinek kedvelőit.

Az állami szervek részéről a Magyar Honvédség, Rendőrség, Büntetés – Végrehajtás, Tűzoltóság, Mentők részt vesznek a rendezvényen, ahol kiállítások és bemutatók segítségével kapunk képet a munkájukról.

Kulturális intézmények, múzeumok, könyvkiadók, civil és sport szervezetek, színjátszó előadások, történelmi filmvetítések, valamint kézműves és környezetvédelmi foglalkozások színesítik a rengeteg programot.

A hagyományőrző egyesületek más-más történelmi korszakot idéznek fel.

A honfoglalás korába az Ete Népe Történelmi Egyesület, Mátyás király király idejébe a Fekete Sereg Lovagrend repít vissza, az 1848/49-es szabadságharc korát a Rády József Huszárbandérium varázsolja Bonyhádra. A XX. század széles kínálattal lesz jelen: katonai veteránjárműveket mutat be a Botond Veterán Egyesület, hadi felszereléseket a Had és Kulturális Egyesület, II. világháborús, öbölháborús és még tengerészgyalogos bemutató is várja a látogatókat.Belépés ingyenes a katonáknak, rendőröknek, börtönőröknek, tűzoltóknak, valamint a 14 év alatti gyermekek részére. 🙂

Részletes és friss információkért kattints a fesztivál honlapjára!

Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig.

Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Kép forrása: Hősök Napja facebook

Te is tudsz egy jó történelmi programot? Írd meg nekünk, hogy továbbíthassuk az érdeklődőknek! Írhatsz itt, vagy kereshetsz minket a Facebookon is!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*