Múzeumok éjszakája

Múzeumok éjszakája

Minden évben június végén az ország számos pontján várja az érdeklődőket rengeteg múzeum (nemcsak történelmi) egy éjszakai kalandos ismeret- és élményszerzésre.Ezen az éjszakán elég egy belépőt megvenni, ezzel aztán a programban részt vevő összes intézménybe be lehet lépni. Az ötlet Franciaországban indult, de hazánkban is egyre népszerűbb, egyre több múzeum kapcsolódik be a Múzeumok éjszakája rendezvénybe, egyre változatosabb műsorokkal, játékokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.

Nézz körül, hogy a közeletekben melyik múzeumok vesznek részt a Múzeumok éjszakájában! Keress gyerekprogramokat, vetélkedőket, feladatokat és gyűjtsd az élményeket, és persze bővítsd a tudásodat is! Nagy gonddal készülnek minden évben a múzeumpedagógusok is, hogy minél többen kapjatok kedvet ehhez az izgalmas kalandhoz!

2017-ben így várta a látogatókat a Terror Háza a Múzeumok éjszakáján

A programokról a helyi médiából is tájékozódhatsz, de van a Múzeumok éjszakájának saját honlapja is, ahol településre, múzeumra, programtípusra, időpontra is tudsz keresni.

Event@Hand Muzej alkalmazással még könnyebben válogathatsz a Múzeumok éjszakájának programjai közül. Telepítsd okostelefonodra az applikációt, aztán indulhat a keresgélés!

Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig.

Érdekesnek találod ezt a programot? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Kép forrása

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*