gyulai Almásy-kastély

Pályázat – Látogatás a gyulai Almásy-kastélyban

Almásy-kastély

A kastély Gyulán található. A 18. században építették az épületet. Szemben vele a gyulai vár.A szolgák szobái

Végignéztük a szolgák  szobáit, ahol sok interaktív dolog volt. Minden szobában volt  egy kereszt, ezzel jelezték a kereszténységet. Érdekesnek találtuk az ételeket, például a teknőst, mert mi nem szoktunk teknőst enni, a cukrot pedig egyben. Meglepődtünk, hogy pávát is fogyasztottak. Lehet, hogy valahol még esznek pávát, de én nem ettem.

Ételek

A komorna szobájának  a mennyezete tele volt kulcsokkal, és ki lehetett próbálni a kulcsok nehézségét. Nehéz lehetett cipelni ezeket egész nap.

Urak szobái

Az urak szobájában is ugyanazok a dolgok voltak, csak díszesebbek. Egyik teremben a ruhákat mutatták be. Ott volt egy varázstükör, amiben meg lehetett tekinteni a régimódi ruhákat és fel is lehetett próbálni őket. Nekem tetszettek ezek a ruhák. A testvéreméknek is tetszett, mert fiúruhák is voltak köztük.

“Ruhapróba”

Egy komorna képét is láttuk és nem volt valami kedves a nézése. Ennek a kastélynak több része van. A kamrájukban olyan dolgok voltak, amiket én soha nem láttam. Például fahéj és vanília.

Csodálkoztunk, hogy milyen hosszú ez a kastély. Ez volt a leghosszabb kastély, amit eddig láttam. Nagyon tetszettek a festmények, arcképek. Szeretem a kastélyokat, várakat, mert láthatom a régi mintákat, formákat. Itt is érdekesek voltak a kialakítások. Végig érdeklődve figyeltük a szalonokat.

Ajánlom ezt a helyet, mert nagyon érdekes és interaktív. Sok érdekes információt tudtam meg. Nagyon élveztük a kastélyt, mert  kütyüket is használtak, amiket mi gyerekek is kedvelünk.

írta: Fodor Nóra (11 éves)

Pályázat – 2018

Köszönjük, ha barátaidnak is ajánlod a bejegyzést és megosztod! Várunk a Facebook oldalunkon!

A mellékelt képek saját felvételek.

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*