Talpra magyar!

Talpra magyar! – Rockmusical a forradalom emlékére

Rockmusical az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára.
Ősbemutató 2018. március 15-én a Budapest Arénában (Bp, Stefánia út 2. 1143)

A forradalom kerek évfordulója

A 170. évforduló sokakat megmozgatott. Tanulmányi versenyek, látványos ünnepi műsorok, különleges megemlékezések várhatóak szerte az országban a forradalom évfordulójára. Ennek egyik leglátványosabb produkciója ez a musical, a Talpra magyar!, amit éppen március 15-én mutatnak be először Budapesten az Arénában. A szerzők azt ígérik, hogy egy egészen új oldalát fogjuk megismerni a forradalmi eseményeknek, ha megnézzük a darabot. Hatalmas, korhű díszletek között mutatják be a legnépszerűbb táncosok és színészek a történelem sorsfordító eseményeit, természetesen sok-sok tánccal, fantasztikus dalokkal.


A Talpra magyar! rockmusical története

A darab első része az 1849. január és március 15. (a forradalom első évfordulója) között játszódik a debreceni színházban, ahova a Nemzeti Színház művészei költöztek a szabadságharc idején. Nem véletlenül, hiszen Pestet elfoglalták a császári seregek.

A második részben már új helyszínen, Szegeden játszódik a történet, 1849. júliusában. Debrecent az oroszok közelítik meg, Pesten ismét az osztrákok támadnak, ezért kénytelen a magyar vezetés – és természetesen a színészek is – Szegedre áttenni a székhelyét.

A rockmusical szerzői:

Írta: Szurdi Miklós és Topolcsányi Laura
Zene: Mátyássy Szabolcs
Rendező: Szurdi Miklós

Ajánld barátaidnak is a rockmusicalt, oszd meg a Facebookon! Köszönjük!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*