török kori esküvő

Török kori esküvő az esztergomi várban

Ilyet még valószínűleg nem láttál! Igazi esküvő török kori köntösben Esztergomban! Ahogy a szervezők írják:
“A 2017-es évben egy különleges és mindeddig egyedülálló történet játszódik le az Esztergomi Vár falai közt. Egy rendhagyó török kori esküvő kerül megrendezésre, mely egy magyar végvári vitéz és egy török leány határtalan szerelméről mesél. Egy valódi, hamisítatlan szerelmi történet ármánnyal, összeesküvéssel, szülői szigorral és boldog végkifejlettel, melyet puskák össztüze keretez majd. Egy igazi újkori szappanopera, korhű keretbe csomagolva.”

2017. április 22-én várják a szervezők a kíváncsi látogatókat az esztergomi várnál.

A várudvarban tábori életképek, a vár előtt fegyver- és viseletbemutatók láthatók, kézművesek árui és különleges étkek vásárolhatók.

A gyerekeket régészeti játszóház, török kori játszóház és ügyességi játékok várják!

Török kori esküvő

Az esküvő előtt asszony- és lányrablásnak is szemtanúja lehet minden érdeklődő, az esküvő után pedig díszlövés, örömünnep és táncház várja a táncos lábúakat.

A zene, a táncok, de még az ételek is a XVII. századba repítik vissza mindazokat, akik ellátogatnak Esztergomba a török kori esküvő és várnyitó programra!

A programról részletesen az esztergomi vár honlapján tájékozódhatsz!

Kép forrása: Esztergomi Vármúzeum

Te is tudsz egy jó történelmi programot? Írd meg nekünk, hogy továbbíthassuk az érdeklődőknek! Írhatsz itt, vagy kereshetsz minket a Facebookon is!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*