tanulmányi versenyek

Történelem tanulmányi versenyek listája a 2017-2018-as tanévre

Itt megtalálod a legtöbb országos történelem tanulmányi versenykiírást, melyek a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítanak egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek fejlesztésére. Válogass a sokszínű palettáról!

Országos történelmi verseny 7-8.

A verseny célja, hogy a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szán a források használatának, a források segítségével ismeretek szerzésének, a szaknyelv helyes használatának, a térben és időben való tájékozódás képességeinek, a kommunikációs képességek fejlesztésének, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás kialakításának. A verseny különösen fontos feladatának tekinti a nemzeti és európai identitástudat elmélyítésének segítését. Mindehhez figyelembe veszi a tanulók életkori sajátosságait. Korcsoportok szerinti kategóriák nincsenek.

Nevezési határidő: 2017. november 10

Kosáry Domokos Történelemverseny

A kötelező kerettantervi, tankönyvi anyagot számon kérő, évfolyamokra bontott tanulmányi versenyt. Így a kollégákra se ró extra terhet, a különböző tematikus anyagokból való felkészülés. „Érettségi típusú” feladatokkal elősegíti a kompetenciaalapú történelemoktatást és az érettségire való hosszú távú felkészülést is. A nevezés díjtalan. A verseny kategóriái: általános iskola 7., 8. osztály; középiskola 9., 10.  osztály és hatosztályos gimnázium 7. osztály.

Nevezési határidő: 2017. december 1. (péntek) 18:00-ig

Időutazó Országos történelem levelező verseny

5-6. és 7-8. évfolyamos diákok számára 5 fordulós levelezős, nem ingyenes történelem verseny.

Nevezési határidő: 2017. október 6.

Savaria Országos Történelemverseny

A verseny célja, hogy a tehetséges középiskolás diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szán a források használatának, a források segítségével ismeretek szerzésének, a szaknyelv helyes használatának, a térben és időben való tájékozódás képességeinek, a kommunikációs képességek fejlesztésének, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás kialakításának.

Nevezési határidő: 2017. november 10

Kreatív Történelem Tanulmányi Verseny

A dualizmus korát feldolgozó verseny kitér az élet majd minden területére: életmódra, technikára, társadalmi viszonyok és a politikai struktúra változásaira. A tanulók az érdekes és a kreativitásukra építő feladatok megoldásával teszik élővé az iskolai keretek között elsajátított tananyagot. 4 fős csapatok regisztrációját a várják.

Nevezési határidő: 2017. november 7.

Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő

A Rákóczi Szövetség és a Pannonhalmi Főapátság évről évre meghirdeti Cultura Nostra címmel történelmi versenyét. A vetélkedő küldetése a magyar fiatalság összetartozás-tudatának megerősítése és a magyar történelem egy-egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. A két szervező intézmény egyetértése alapján a vetélkedő a Kárpát-medence egész területéről szólítja meg a középiskolákat. A versenyre 9-12. évfolyamos diákok jelentkezhetnek korcsoportonként.

Nevezési határidő: 2017. december 7, csütörtökön 14 óra

Estöri – Kreatív Történelmi Verseny

Díjmentes csapatverseny. A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny hangsúlyos feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának. A résztvevő fiatalok tehetségükkel, koruknak megfelelő digitális eszközeikkel és ismereteikkel oldják meg a verseny feladatait. A versenyre a gimnáziumok és szakgimnáziumok 10. osztályos tanulói jelentkezhetnek 3 fős csapatokban.

Nevezési határidő: 2017. október 6.

Történelem OKTV

Többletpontokat biztosít a felvételi eljárás során! 3 fordulós verseny, amely pályamunkákat vár a jelentkező diákoktól.

Nevezést az iskolák bonyolítják le. Az első forduló időpontja: 2017. november 6. (hétfő) 14 óra

Mozaik Tanulmányi Verseny

XI. Nemzetközi Internetes Tanulmányi Verseny, melyre 1.–12. évfolyamig bárki nevezhet. Mindenféle tantárgy válaszható, akár történelem is. A nevezés nem ingyenes! A verseny kategóriái 5–6.; 7–8.; 9–10.; 11–12. évfolyam.

Nevezési határidő: 2017. szeptember 30., pótnevezés november 24-ig.

Tudásbajnokság

A népszerű Tudásbajnokság évről-évre meghirdeti versenyét, melyre több tárgyból lehet nevezni. Nevezési díj ellenében lehet jelentkezni erre a levelezős versenyre.

Nevezési határidő: 2017. szeptember 25.

Titok levelezőverseny történelemből

A felső tagozat minden évfolyamának lehetősége van a versenyzésre egyénileg és csapatban is. 6 fordulóban tehetik próbára tudásukat a tanulók.

Nevezési határidő: 2017. október 5.

Országos Honismereti Verseny (nem csak történelem)

A verseny célja: Hazánk természetének, történelmének és nemzeti értékeinknek megismertetése, illetve az ismeretek elmélyítése az iskolai tananyag kiegészítéseként, életkori sajátosságok figyelembevételével, érdekes és izgalmas felfedező feladatokon keresztül játékos megközelítésben.

Nevezési határidő: 2017. szeptember 30.

Országos történelmi levelezőverseny

Történelmet szerető felső tagozatosok számára 7 fordulós verseny. Ingyenes!

Nevezési határidő: szeptember 15.

Föltámadott a tenger – Az 1848-49- es forradalom és szabadságharc története – Felhívás országos történelem és műveltségi vetélkedőn való részvételre

Az 1848-as szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezett országos komplex történelmi és műveltségi vetélkedő a 7.-8. osztályos tanulók részére. 4 fős csapatok jelentkezését várják.

Nevezési határidő: 2017. december 1.


A versenykiírások listáját folyamatosan frissítjük.

Ha tudsz még levelezős tanulmányi versenyekről, kérjük, hogy küldd el a kiírást, felhívást, hogy megmutathassuk a vetélytársaidnak is!

Frissítve 2017. november 5.

Ne maradj le a legújabb történelmi érdekességekről, a legfrissebb tanulást segítő tanácsokról! Itt iratkozz fel az értesítőre!
Mi pedig máris küldünk neked egy linket, kattints rá! Letölthető, a történelemtanulást segítő ajándékok várnak!

Név*
Email*
Kérjük, válassz!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*