Trianon rockopera

Trianon – Rockopera a Hősök terén

Közeledik a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója, ezért készült a Trianon című nagyszabású történelmi zenemű.
Az ősbemutató helyszíne és időpontja: BUDAPEST, HŐSÖK TERE, 2018. JÚNIUS 22-23.A trianoni békeszerződés

1920. június 4-én írták alá a Versailles-i kastély mellett található Nagy Trianon palotában az első világháborút lezáró békét, amely megpecsételte hazánk sorsát. Magyarország területének kétharmada, valamint a lakosság nagy része, közülük körülbelül három millió magyar került az új határokon túlra. A veszteség nemcsak a politikában, a gazdaságban is éreztette hatását.

A közelgő 100. évforduló adja az apropót, hogy a történelmi ismereteinket elmélyítsük, felelevenítsük, valamint emlékezzünk a zene segítségével. A szövegkönyv nemcsak versek, költemények, hanem visszaemlékezések és dokumentumok feldolgozásával készült.

A Trianon című rockopera előadása

A helyszín, a Hősök tere szoborcsoportja igazi történelmi hátteret ad a műnek. A szereplők között a népszerű színészek és zenészek nevét olvashatjuk, többek között Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Rudán Joe, Sipos Imre, Benkő Péter, Laklóth Aladár, Ruttkay Laura, Palcsó Tamás.
Zeneszerző: Koltay Gergely
Rendező: Koltay Gábor

Részleteket a produkció honlapján találsz, itt!

Köszönjük, ha barátaidnak is ajánlod a bejegyzést és megosztod! Várunk a Facebook oldalunkon!

Kép: wikimedia

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*