Barkácsötlet – középkori templom

Történelemtanárok csoportjaiban látom, a távoktatás alatt sokkal több barkácsolós feladatot kapnak, keresnek a gyerekek. A középkor, a vallások, az építészeti stílusok tanulásánál a következő makett(ek) elkészítése színesítheti a tanulás folyamatát!

Készíts középkori templomot!

Román stílusú templom készítése

A képen látható román stílusú templomot viszonylag könnyen, gyorsan össze lehet állítani.

Itt le tudod tölteni a sablont és az elkészítéshez szükséges képes útmutatót (ki kell csomagolni a fájlt). Az útmutatót itt is megnézheted.

Ahogy máskor is, most is ajánlom, hogy keményebb papírra nyomtasd ki a sablont. Miután kivágtad az elemeket, egy vonalzó mentén karcold meg a hajtáséleket! (A jelölésből nem derül ki, hogy melyik élnél merre kell hajtani a papírt, de a képek segítségével menni fog. A tetőnél figyelj, a sötét mezőben alig látszik a szaggatott vonal!)

Mielőtt összeragasztanád a darabokat, próbáld összeilleszteni az elemeket, keresd meg a helyüket.

Magáról a templomról kevés adatot lehet találni. A román stílusú épület, egy mindössze 80 lakosú kis falu, Wettingen temploma, mely a reformáció során a lutheri tanokhoz csatlakozott, így evangélikus templommá vált. A falut már az 1100-as években említik írott forrásokban. E korból származik az épület is.

Gótikus stílusú templom készítése

A következő makettet azoknak ajánlom, akik kifejezetten türelmesnek, tehetségesnek érzik magukat a barkácsolás terén. Én még nem mertem belevágni. 🙂  Gótikus katedrális

Ha elkészíted, örömmel fogadjuk a róla készült képeket.

Tetszett ez a bejegyzés? Köszönjük, ha megosztod barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkolod az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*