A szerzők

Üdvözlünk a törizzotthon című oldalunkon, melynek két szerkesztője Frank Ágnes és Sziget-Pekár Emese. Mindketten történelemtanárok vagyunk.

Munkánk során azt tapasztaljuk, hogy a gyerekeket egyre kevésbé vonzza a történelem. Az új generáció számára a töri már nem annyira színes, érdekes, hiszen őket számos új inger éri, ami miatt nem szánnak elég időt olvasásra, tájékozódásra. Számukra a régi = unalmas. Sajnos tanórán se mindig nyílik lehetőség az érdekes, játékos, színes történelem megtanítására. Holott hivatásunknak érezzük, hogy a történelem szeretetét átadjuk, és ne csupán a lexikális ismeretek bővítését célozzuk meg.

Történelmet tanítunk több általános iskolában. Használtuk és megismertük az elmúlt években megjelent történelemkönyvek szinte mindegyikét. Folyamatosan használtuk az internetet is, hogy minél változatosabb órákat tarthassunk diákjainknak.
A sok-sok jónak talált ötletet összefoglaljuk, rendszerezzük, hogy neked már ne kelljen többet keresgélned, itt mindent megtalálj!

Szülő vagy?
Szülőként bizonyára azért vagy itt, mert gyermekednek szeretnél segíteni. Akár azért, mert az otthontanulást választottátok, akár azért, mert az iskolai oktatás nem elég a gyermekednek, itt fogsz találni segítséget!
(Ha mégis úgy érzed,  hogy lenne még kérdésed, keress minket itt!)

Célunk,  hogy az általunk kipróbált, nálunk már bevált módszereket, ötleteket a figyelmedbe ajánljuk, valamint olyan történetekkel színesítsük gyermeked ismereteit, amikre a történelemórákon már nem marad idő.

Diák vagy?
– Ha nehezen megy a töri és azért keresel segítséget, vagy
– ha jobban érdekel a töri, mint az osztálytársaidat és ezért keresel újabb és újabb érdekességeket,
nálunk jó helyen jársz!

Szívesen fogadjuk témajavaslataidat, egyéb ötleteidet!
Kapcsolat >>