Barokk esküvő

Barokk Esküvő, Győr

Győr barokk belvárosa igazán impozáns helyszínéül szolgál egy országosan is egyedülálló rendezvénynek, a Barokk Esküvőnek. A program szinte az egész augusztusi hétvégén átível. Már pénteken este elkezdődnek az ünnepi események, a mulatság természetesen nem ér véget szombaton este.

A győri Barokk Esküvő programja
Már pénteken este barokk jelmezt öltenek a városlakók és maga a város is különleges díszletet kap az alkalomra. A jelmezes felvonulók a menyasszonynak szóló szerenádra invitálják a látogatókat.
Szombaton egész nap sétálgathatnak az érdeklődők a kézműves vásárban, hallgathatják a korabeli zenét, mutatványosok előadásában gyönyörködhetnek. A gyerekeket különböző bábelőadások, barokk játszótér, kézműves játszóház, felfedező játék várja ezen a napon. Késő délután egy bolondesküvőn megtekinthető a barokk esküvő paródiája, mielőtt este a valódi szertartásra, az igazi barokk esküvőre is sor kerülne. Az esküvőt táncos mulatság követi szintén a barokk jegyében.
Vasárnapra is jut még a szombatihoz hasonló program, csak bírja szusszal a fesztiválozó!

Ízelítő egy korábbi Barokk Esküvőből

Idén is várja a rendezvény a barokk kor iránt érdeklődőket. A részletes programokat a szervezők honlapján lehet megtalálni.

Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig

Köszönjük, ha barátaidnak is ajánlod a bejegyzést és megosztod! Várunk a Facebook oldalunkon!

Kép forrása

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*