Pesti Srácok 1956 társasjáték

Pesti Srácok 1956 társasjáték – játék és tanulás egyszerre

A Pesti Srácok 1956 társasjáték először Days Of Ire néven szerepelt és ért el nemzetközi sikereket a Kickstarter közösségi finanszírozású rendszerében. Több mint ezer eladott nemzetközi példány után, az ’56-os események 60. évfordulóján jelent meg hazánkban is.

A készítés során fontos szempont volt a történelmi hűség és hitelesség, így szakértők bevonásával készült a játék: a szabálykönyv felében az események kronológiai sorrendben, leírásokkal, eredeti szövegekkel és fotókkal szerepelnek.

Bár a társasnak nincs tananyag szaga, az ’56-os eseményeket akár a társasjáték segítségével is meg lehet tanulni, így taneszközként is funkcionálhat. Külön pedagógusok és tanulók számára készített egy leírást a Kard és Korona Kiadó, melyet itt tekinthettek meg.A játék kooperatív technikával működik, tehát a játékosoknak, mint magyar felkelőknek kell összefogniuk és azokat az eseményeket, problémákat, kríziseket, amik ’56-ban előjöttek kell megoldaniuk. A forradalmároknak a fontosabb eseményeket kell sorra venniük haladva Budapest utcáin; harcolni az ellenséges erők, ÁVH-s egységek, mesterlövészek és tankok ellen. A játék a forradalom első hét napját dolgozza fel.

A társasjáték három játékmódot tartalmaz:

  • a Felkelő játékmódot, mely szabályait tekintve egyszerűsített, így a társasjátékok világában nem jártasoknak is játszható;
  • a Bajtárs játékmódot, melyben az eseményeket Krónika kártyák szabályozzák, s az események egymásra hatással vannak;
  • a Szembenálló játékmódot, mely egy aszimmetrikus játék, ami azt jelenti, hogy az egyik játékos a szovjet parancsnok, akinek a többi játékos ellen kell harcolnia.

A társas különlegessége, hogy az eredeti fotók és szövegek, korhű grafikák és a játékban megjelenő kihívások egyvelege egy olyan játékélményt biztosít, melyben a játékosok tényleg úgy érezhetik magukat, mintha az ’56-os hősök szerepébe kerültek volna, s a győzelmet csak akkor érhetik el, hogy összefognak és maximálisan együttműködnek. (Képek a Pesti Srácok 1956 társasjátékból itt láthatók.)

A játékot forgalmazó Kékjáték egy Kéklub nevű formációt is működtet. Ezeken a Kéklub nevű, hetente-kéthetente megrendezett eseményeken az érdeklődök kipróbálhatják a kiadó új fejlesztésű projektjeit, de igény szerint a korábbi játékokat is. Amennyiben szeretnéd kipróbálni a Pesti Srácok 1956 nevű társasjátékot, jelezd a Kéklubnak és kiírhat erre a célra egy időpontot a számodra. (www.facebook.com/keklub)

Ha szeretnéd megnyerni a Pesti Srácok 1956 társasjátékot, pályázz! Részletekért kattints ide!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*