Végvári Vígasságok

Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál – Eger

Augusztusban Egerben van lehetőséged egy kicsit megmártózni a múlt emlékeiben a Végvári Vigasságok során. (2022-ben augusztus 13-14.) Történelmi Fesztivál és ostromjáték a pontos elnevezése ennek a rendezvénynek, amelynek köszönhetően átélheted az 1552-es ostrom dicsőséges pillanatait.
A Végvári Vigasságok programjai

Vitéz katonák elevenítik fel az egri vár elleni küzdelem legfényesebb pillatanait, az Egri csillagok legszebb jeleneteit is megtekintheted a helyszínen, valamint ízelítőt kaphatsz a hagyományos mesterségek fortélyairól is. Láthatsz tüzérségi és solymász bemutatót és bajvívást is.

Titkos föld alatti világ, fegyvermustra, zoknicsata vár Egerben. Várműhely, és végvári játszóház, vásár és fáklyás kazamata-látogatás is szerepel a programok között. Nemcsak a várban, a belváros több pontján is a fesztivál bemutatóival találkozhat az arra járó.

Eger történelme

Egerben a török-korszakot tudod élőben felidézni, megélni egy ilyen rendezvény alkalmából! Ha érdekel az 1500-as évek történelme, akkor látogass el Egerbe augusztus második hétvégéjén!


A további programokról a fesztivál, vagy az egri vár honlapján találsz részleteket!

Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig

Köszönjük, ha barátaidnak is ajánlod a bejegyzést és megosztod! Várunk a Facebook oldalunkon!

Kép forrása: Egri vár

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*