Barkácsötlet – Középkori vár, középkori lovag

Várat minden gyerek szeret építeni, már egészen kicsi korától kezdve. Fakockából, műanyagból, papírból, legóból, bármiből. Még a homokozókban, vízpartokon is sorban épülnek a várak, amikor csak alkalom adódik rá.

A középkort tanulva kicsit másképpen kerül terítékre a vár, a várépítés, de tapasztalatom szerint ekkor is épp olyan érdekes a tanulók számára, mint kisebb korukban volt. Idézzük fel egy makett készítésével a várépítések hangulatát. 🙂

Egy könnyű vár

Én egy egészen egyszerű, gyors makettet barkácsoltam, de azért hoztam sablont azoknak is, akik nagyobb feladatba is szívesen vágják a fejszéjüket.

vár

vár

A képeken látható egyszerű várnak a sablonját itt találod. (A folyamatos vonalak mentén vágd ki az elemeket, a pontozott vonalak mentén pedig hajtogass. Az utolsó oldal lesz a vár alapja, erre ragaszd fel az elemeket.)

Szerintem ez annyira egyszerű, hogy a sablon alapján is elkészíthető, de a biztonság kedvéért mutatom a videót is, így készítheted el te is a saját váradat.

Komolyabb vár, nagyobb kihívás

Akik elég ügyeskezűek, van kitartásuk és türelmük, bátran próbálják meg ezt a várat is elkészíteni.
A download gombra kattintva egy egész csomagot lehet letölteni, egyik pdf-fájl a sablon (3D big castle), másik az útmutató az elkészítéshez (3D big castle Building instruction) – angol nyelvű.

Középkori lovag

Ha már középkor és vár, akkor természetesen nem maradhat ki a lovag sem. Innen letölthető egy sablon.

Kíváncsian várjuk a képeket a várakról, lovagokról!

Barkácsötletek még:

Középkori templom
Harci szekér
Trójai faló
Kínai nagyfal
Egyiptomi piramis

Forrás:
It’s always autumn
Monicas Creative Room
Papermau

Tetszett ez a bejegyzés? Köszönjük, ha megosztod barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkolod az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*