Nyári történelem táborok

Nyári történelemtáborok 2018-ban

Itt megtalálod a legtöbb történelmi témájú táborkiírást az ország minden szegletéből, melyek a múlt iránt érdeklődő gyerekek számára lehetőséget biztosítanak egyes történelmi korszakokban való játékos elmélyülésre. Válogass a sokszínű palettáról!Ókori tábor, Budapest

Az Aquincumi Múzeum nyári tábort hirdet a történelem, a régészet és az antik művészetek iránt érdeklődő 8-13 éves gyerekeknek. Időpont: 2018. június 25-29.

A táborozók megismerkedhetnek az ókori polgárváros lakóinak mindennapjaival, kipróbálják hogyan dolgoztak, milyen tárgyakat készítettek az  ókori kézművesek, s a saját maguk által készített római viseletben részesei lesznek egy római lakomának. A tábor résztvevői azt is megtudhatják hogyan kerülnek elő a tárgyak a földből, s maguk is kipróbálhatják a régészek munkáját.

Honfoglalás históriás történeti tábor, Tiszadorogma

Az 5 napos bejárós budapesti táborok, és az egész hetet felölelő vidéki kalandozások egyaránt tartalmas időtöltést, játékos ismerkedést kínálnak a magyar történelem meghatározó korszakaival. 2018 nyarán is szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnének közelebbről megismerkedni elődeink életével, mindennapjaival – ez alkalommal a Honfoglalás korába repülünk vissza az időben. A honfoglalás korának mindennapjaival élményszerűen ismerkednek meg a táborozók. Turnusok:

 • 2018. augusztus 5-11. (szombattól vasárnapig)
 • 2018. augusztus 12-18. (szombattól vasárnapig)

Lovagi tábor, Pomáz

Ismerkedés a lovagi életmóddal fiúk és lányok részére. Évek óta megrendezésre kerülő tábor, mely idén 2018. július 22-28-án kerül lebonyolításra.

Vitézeink és udvarhölgyeink jó idő esetén lovagi sátrakban térnek nyugovóra, ellenkező esetben pedig zárt épületben. Program (többek között): Kardforgatás, íjászat, fegyverdobás, csaták, zászlóháború, reneszánsz tánc, középkori vetélkedők kézműves foglalkozások, fogadó, lovagi torna; Udvarhölgyeknek: bájitalfőzés, jósda.

Történelmi kalandtáborok, Budaörs

Napközis táborok óvodásoknak és általános iskolásoknak, illetve nomád táborok 8-16 éves gyerekek számára. Turnusok:

 • Június 18-22.
  A fáraó piramisának titkai – ókori egyiptomi régésztábor tábor
 • Június 18-22.
  Banya tanya a Csiki erdőben – boszorkány és varázslóképző tábor
 • Június 25-29.
  Mátyás király és Beatrix reneszánsz udvarában – középkori kalandtábor
 • Július 2-6.
  Hook kapitány kalandjai a kincses szigeten – kalóztábor
 • Július 9-13.
  Asterix és Obelix kalandjai Rómában – ókori római régésztábor
 • Július 16-20.
  Winnetou és barátai a vadnyugaton – indiántábor az Apacsok földjén
 • Július 23-27.
  A Csodaszarvas nyomában – Honfoglalás-kori hagyományőrző és íjásztábor
 • Augusztus 6-10.
  Dinoszaurusz expedíció – őskori régésztábor

PEOPLE TEAM Régészet, Kecskemét

Segédkezhetsz az ásatáson és a múzeumban. Ellátogathatsz régészeti feltárásra, izgalmas kincsvadászaton, térképolvasási gyakorlatokon, történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon vehetsz részt. Turnusok:

 • 2018. júl 22, vasárnap – 2018. júl 28, szombat
 • 2018. júl 29, vasárnap – 2018. aug 4, szombat
 • 2018. aug 5, vasárnap – 2018. aug 11, szombatRómaiak a Balatonnál – régésztábor, Keszthely

A Balatoni múzeum gyűjteményében sok, a rómaiakhoz fűződő használati tárgy található. Megismerkedhetsz ezen tárgyakkal, sőt Te is készíthetsz hasonlót. De római ruhát, harci jelvényt, ékszereket, fibulákat is készítünk a tábor során. Bepillantást nyerhetsz igazi régészeti ásatásba, és kirándulunk a legközelebbi római erődhöz, ahol csapunk egy „római lakomát”. Július folyamán több turnus is vár téged.

Rétsági történelmi military tábor, Rétság

Minden év július közepén megrendezzük a Történelmi MILITARY TÁBORT, amelyet egyre nagyobb érdeklődés kísér. Idén július 22-28-án.

A programban az Árpád Íjász Egylet lőterén letáborozunk, majd kezdetét veszi a pontos beosztással tervezett programsorozat. Benne akadályverseny, fegyver és katonai ismeret, lövészet, íjászat, no meg a helyben készült finom ételek.

Kis muzeológusok tábora, Győr

7-12 éves gyerekeknek napközis tábor. 2018. június 25-29. között. A tábor során megismerkedhettek a régiségek üzenetével, meséivel. A gyerekek megtudhatják mit csinál a régész és a történész. A népélet emlékeivel, a régiségek, a műtárgyak világával foglalkozunk, sok mesével, városi honismereti sétával fűszerezve.

Múltidéző történelmi napközis tábor a Viski Károly Múzeumban, Kalocsa

Középkori napközis tábor 2018. július 16-20. között.

Ha érdekel benneteket a történelem, megismerkednétek helytörténeti érdekességekkel, de nem féltek a kihívásoktól sem és szívesen részt vennétek izgalmas kalandokban, akkor neked való tábor.

A középkori tábor programja: ismerkedés a régészettel, rovásírás, kézműves foglalkozások, íjászat, kirándulás, lovagi próbák.

Múzeumi tábor, Tata

Napközis jellegű tábor. Történelmi táborunkban a múlt nevezetes szereplői és hadieseményei után nyomozunk. Megelevenednek a középkori lovagok, és olykor feltűnnek a királyok is, különösen azok, akik megfordultak a tatai vár falai között. Az ármány és cselszövés után nyílt sisakkal harcolnak a janicsárok a vár elfoglalásáért. Átlovagolnak a színen a huszárok, s végül feltűnik az utolsó magyar király, Károly alakja. A lányok kedvéért a királynők is némi szerephez jutnak a történelem színpadán.

Régésztábor, Göcsej

Nyári táborok a Göcseji Múzeumban és a Göcseji Falumúzeumban 2018. június 25-29. és július 2-6. napokon.

A történelem és a régészet iránt fogékony felső tagozatos diákokat várják a programra. (Leendő 6., 7. és 8. osztályosokat.) Régészek, múzeumpedagógusok, képzőművészek vezetésével élményekben gazdag nyári programon vehetnek részt a gyerekek. Egy kis ízelítő a témából:

 • az ókori kelet építészeti érdekességei
 • mítoszok, istenek az ókori görögöknél
 • egy ásatás megtekintése, a leletek sorsa
 • az ókori Róma – Romulus és Remus története, katonaélet a Római Birodalomban
 • kirándulás Savariába

Nyári tábor a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában, Budapest

2018. augusztus 6-10. A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára egyhetes nyári tábort szervez „Hogyan éltek elődeink?” címmel általános iskolások számára, két korcsoportban.

A levéltári iratok segítségével megismerhetik a történelmi Magyarország kulturális és nemzetiségi sokszínűségét. A tábor során a gyerekeket rengeteg interaktív feladat várja: levéltári kutatás, projektmunkák, történelmi kirándulás és különböző játékok formájában.

Vártábor, Eger

A Dobó István Vármúzeum szervezésében napközis tábor indul 2-4 évfolyamos diákok számára. A Vártábor 3 turnusban várja a gyerekeket.

Történelmi Hagyományőrző Tábor, Szigetvár

A korszak hadtörténeti hagyományai, történetei, a Szigetvári Vár múltja mellett a résztvevők megismerkednek a korabeli viseletekkel, fegyverekkel, vívással, íjászattal, lovaglással.
A szakkörön belül alapvető kézműves készségeket is elsajátíthatnak, melyek a saját felszerelés elkészítésében is hasznosíthatóak lesznek.
Megismerkednek a korabeli haditechnikával, a várvívás és lesvetések izgalmaival, terepasztalos hadijáték segítségével.

Töritábor, Dunaföldvár

Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Ki mondta, hogy a történelem nem izgalmas és nem lehet szórakoztató? Az idei táborunkban sem lesz ez másképp. Garancia erre a sokéves gyakorlat, a táborvezetők személye és tudása, a helyszín varázsa és a gyerekek őszinte kíváncsisága. A tábor ideje alatt a gyerekeket végigkalauzoljuk a magyar történelem legfontosabb állomásain és kézműves foglalkozások keretében ismerhetik meg az adott kor tárgyait, eszközeit.

Magyar rejtélyek nyomában, Agárd

2018. július 30- augusztus 4. és 2018. augusztus 6-11., 7-14 éves korú gyereknek. A tábor fő eszméje a többkultúrájúság, az ezzel való együttélés, és a magyar kultúra egyes elemeinek megélése, tudatosítása, mélyítése. A tábor a résztvevőknek rengeteg személyes élményt ad, kapcsolatokat, barátságokat tudnak szerezni. Lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek és fiatalok megéljék a magyar kultúrát, elgondolkozzanak azon, hogy ennek ők mennyire részesei, illetve az ő életükben a (részben) magyarságuk mekkora fontosságú.

Kaland a múltban tábor, Szigetszentmiklós

11-18 éves korú gyerekeknek, illetve 15-18 éveseknek egyaránt. Több száz éves tárgyak között fesztelenül sétálgatva, nézelődve, kérdezősködve kerülhetsz közel a múlt rejtelmeihez szakemberek segítségével. Volt-e már a kezedbe mamut fog? Volt-e a kezedben igazi szablya? Történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon vehetsz részt.

Történelemtábor, Esztergom

Az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola szervezésében a résztvevők a római történelem egy- egy korszakát tekintik át (kezdetek, királyság kora, köztársaság kora, köztársaság válsága, kultúra). Sok érdekes eseményről, személyről fognak játékosan ismereteket gyűjteni (pl. Spartacus, Caesar, mondák, szokások).

Tartalmas nyarat minden táborozó fiatalnak!

A táborkiírások listáját folyamatosan frissítjük. Ha tudsz további történelemtáborról, kérjük, hogy küldd el a kiírást, felhívást, hogy megmutathassuk másoknak is!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*