Petőfi Kulturális Fesztivál Kiskőrösön

Bács-Kiskun megye legnagyobb kulturális fesztiválját rendezik meg minden évben Kiskőrösön. Színvonalas hagyományápolás, ahol minden korcsoport számára különleges élmények várnak. A legfőbb attrakció a különleges katonai bemutató!

A képen a következők lehetnek: 9 ember, szöveg
kép forrása: https://www.facebook.com/petofifesztival/?tn-str=k*F

Hagyományőrző program

Tábori bemutató fogadja a látogatókat. Emellett a program legfontosabb része a ’48-as huszárok és honvédek találkozója, akik az ország minden szegletéből érkeztek. Ők alakzatba rendeződve zenekíséret mellett vonulnak a Piactérre. A menet során nemcsak magyar honvédek öltözetét, hanem osztrák katonai ruhába bújt bakákat is megcsodálhatjuk. Végül látványos csapatjelenettel zárják a felvonulást. Tanúi lehetünk lovascsatának, kézitusának, gyalogos rohamnak és eldörrennek lövések puskákból, és ágyúkból.

Te tudod mi a sortűz, vonaltűz, össztűz és futótűz? Vagy azt, hogy hogyan kell megtölteni egy elöltöltős puskát, esetleg ágyút? Ha még nem, akkor mindenképp érdemes ellátogatnod a helyszínre.

Természetesen a hagyományos katonai programok mellett miden évben színdarabok, koncertek, gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.Ízelítő és érdekes beszámoló a 2018-as fesztiválról

Részletes programot bővebben megtalálod a Petőfi Kulturális Fesztivál honlapján.
Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig.
Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Nyitókép forrása: http://vira.hu/esemeny/2018/04/10/majus-elso-hetvegejen-ujra-petofi-kulturalis-fesztival-kiskoroson/

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*