savaria történelmi karnevál

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely

Augusztusban Szombathely ad otthont az egyik legnépszerűbb eseménynek, a Ludi Savarienses programnak. A Savaria Történelmi Karnevál minden évben rengeteg izgalmas kalanddal várja a családok apraját és nagyját!

Ókoridézés – Savaria Történelmi Karnevál

Savariát – ahogy Szombathelyt a rómaiak nevezték – az ókorban alapították és azzal a különlegességgel dicsekedhet a Kárpát-medencében, hogy ez az egyetlen település, ahol azóta folyamatosan laknak. A város mai napig őrzi ókori emlékeit, ennek a rendezvénynek is a hagyományőrzés az egyik célja. Ha a Savaria Történelmi Karnevál idején Szombathelyen jársz, te is az ókori római világban érezheted magad. A karnevál alkalmából ugyanis korhű jelmezekbe bújnak a város lakói (és szerintem a felkészült turisták is).

Történelem élőben

A fesztivál honlapja szerint a helyszínen tapintható közelségbe kerül mindaz, amiről a történelemkönyvekben olvastunk. Ha tehát te nagy rajongója vagy az ókori Rómának, akkor mindenképpen ott a helyed!
Én még csak egy kis részletet olvastam el a fesztivál programjából, de már az is nagyon csábító! Természetesen nem állt meg az élet az ókorban még Savariában sem, úgyhogy nemcsak ókori és nemcsak római események felidézéséről szól ez a pár nap!

A Karnevál programjai

Annyi helyszínen és annyiféle program várja a kedves vendégeket, hogy én ezt itt felsorolni nem is tudom, de ha érdekelnek a részletek, látogass el a fesztivál honlapjára, nézz körül alaposan! Ezután már csak egy dolgod van, győzd meg a szüleidet, hogy neked/nektek ott a helyetek és augusztus végén el kell menni Szombathelyre!

Kép: Savaria

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*