brainbox_világtörténelem

Tanulj törit játszva! – Brainbox, világtörténelem

Lehet úgy is tanulni, hogy észre sem veszed. Ismered a Brainbox társasokat? Többféle kapható a boltokban, többek között Világtörténelem című játék is. Ha szereted a történelmet, akkor javaslom, hogy szerezz be egyet! Miért?
brainbox_világtörténelem
Hogyan kell játszani a Brainbox Világtörténelem játékot?

Készítsd ki a homokórát és a dobókockát (nem a szokásos kockát találod a dobozban, ez 8 oldalú)! Az egyik játékos húz egy lapot a dobozból, a képes oldalát maga elé helyezi, homokóra indul (10 másodperc). Addig próbálja a játékos megjegyezni a kártyán látott képeket, információkat, amíg a homok lepereg. Utána a társa elveszi a kártyát, a játékos pedig dob a kockával. A kockán található szám fogja megmondani, hogy melyik kérdésre kell válaszolni. A játékos társa a kártya hátoldalán kiválasztja az adott számú kérdést, felolvassa, erre kell emlékezetből válaszolnia a játékosnak.

Ha tudta a választ, megtarthatja a kártyát. Az nyer a játék végén, akinek több kártyája van.

brainbox_világtörténelem

Pontos játékszabályokat itt találsz.

Videós segítség a Brainbox játékokhoz

(Ebben a videóban nem a Világtörténelem játékot látod, de a szabályok ugyanazok!)

Ha sokszor játszol ezzel a játékkal, sok új információhoz juthatsz, amiket a tankönyvekben talán meg sem találsz, de azokat a dolgokat is jobban meg fogod jegyezni, amiket már tanultál, tudtál.

A Brainbox Világtörténelem játék előnyei

  • Akár iskolába is bevihető, nem foglal sok helyet a táskádban.
  • Könnyen, gyorsan ellenőrizhető, hogy megvan-e minden kellék, hiszen csak kártyákból, homokórából és dobókockából áll (a kártyákat érdemes megszámolni, hogy mind bekerüljön a dobozba).
  • Szünet előtti utolsó órákon sok tanár megengedi, hogy játszanak a gyerekek, de van hogy kikötés, hogy a játék a tantárgyhoz kapcsolódjon. Ezzel a játékkal ezt a feltételt is teljesíteni tudod.
  • Ha egy egész óra nem marad a játékra, csak néhány percet kaptok, akkor is lehet vele játszani, de ha hosszabb időt tölthettek a játékkal, akkor sem lesz unalmas.
  • Ha csak egy barátodat tudod rávenni, hogy játsszon veled, akkor is szórakoztató, de ha egy egész csapatot, akkor is kellemesen tölthetitek az időt.
  • Memóriabajnokoknak nagy esélyük van a sikerélményre, de ha egy kicsit is jobb töris vagy a társaidnál, akkor még az is előfordulhat, hogy nem emlékszel ugyan a képre, de a választ mégis tudni fogod!

FIGYELEM! Vannak hibák a játékban!
Nézd meg a következő lapokat:

  • Olimpia
  • XIV. Lajos

Ha te is találsz nyomdahibát, vagy tárgyi tévedést, írd meg itt kommentben, hogy összegyűjthessük és mindenki javíthassa a játékát!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönjük, ha megosztod! Várunk a Facebook oldalunkon!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*