várak_diósgyőr

Magyar várak videón 1.

Videón kelnek életre a legnagyobb magyar várak. Történészek és művészek közös munkájának hála, animációkon láthatjuk, hogy hogyan néztek ki egykor a váraink, milyen volt az élet a várfalak között.A történelemtanítást,  -tanulást is segíthetjük azzal, ha ezeket a videókat nézzük és hallgatjuk (hiszen a zenei aláfestés is a múltba repít vissza), de olyan videót is találsz itt, amiben elmesélik a vár történetét. A látványnak, az életszerű képeknek köszönhetően könnyebb lesz a tanulás, könnyebben felidézhetővé válik a tananyag.

Először próbáljuk magunkat elképzelni egy várban! Mit találnánk a falak között? Milyen lehetett ott az élet? Mit találnánk ott, amit ma már nem? Mit hiányolnánk a mai életünkből? Nézzük meg, mennyire hasonlítanak a rekonstrukciók az elképzeléseinkre!

Virtuális vártúrák

Egykor igen jelentős váraink egy része ma már csak romjaiban található meg. A videó segítségével visszarepülhetünk a múltba és megnézhetjük, milyenek voltak a várak fénykorukban.

Ilyen lehetett:
Budai vár

A videóban nemcsak a vár, hanem a környék is megtekinthető, ami szintén nagyot változott a történelem során.

Drégely vára

Egri vár

Kőszeg vára

Szigetvár

Visegrád

A középkori visegrádi királyi palota története bontakozik ki az alábbi videóban.

 

Abaújvár

Diósgyőri vár

Füzéri vár

Galambóc vára

Gyimes Rákóczi vár, Gyimesbükk

Hollókői vár

Huszt vára

 

Magyar várak videón 2. >>


Segíts, hogy még több szülőhöz és pedagógushoz eljuthassanak ötleteink, módszereink! Oszd meg a bejegyzést és kövess a Facebookon is! Köszönjük!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*