Drakula

Pályázat – Mit keresett Drakula Segesváron?

Van valóság alapja a Drakula történeteknek? Miért jelenik meg Erdély, mint Drakula otthona?Választ kapsz, ha ellátogatsz a magyar történelem emlékezetes csatájának helyszínére, Segesvárra.
Történelemórán tanultunk a segesvári csatáról, ahol utoljára látták élve Petőfi Sándort (1849). A város lenyűgöző, 2018-ban lakott középkori várral büszkélkedik. Aki érdeklődik a Drakula-történetek igazság tartalma iránt, az is érdekes információk birtokába kerül.

Segesvár tornyai

Csodaszarvas

Az utazás hosszadalmas, de megéri ellátogatni ide, ahol a régmúlt eseményei kézzel fogható közelségbe kerülnek. Hajdanvolt mesterségek tornyok nevében élnek tovább. A vár köré 14 őrtornyot építettek, melyeket a költségeket álló céhekről neveztek el. A tornyokból már csak 9 áll: az óratorony, kovácsok, csizmadiák, tímárok, kötélverők, szabók, szűcsök és mészárosok tornyai. A középkori hangulatot tovább erősíti az évente megrendezett középkori fesztivál. Népünket a Kárpát-medencébe vezető Csodaszarvas emléke jól látható a középkorban épített ház falán.

Óratorony

Az óratorony jó tájékozódási pontot nyújt a Drakula-család szülőházához (sárgára festve). Vlad Drakul Tepes ebben a házban született és itt gyűjtötte első élményeit 4 éves koráig. Drakula hírhedtségét onnan szerezte, hogy ellenségei egytől egyig kegyetlen halállal, mondhatni kivégzéssel fejezték be földi létüket. A környező boltokban hűtőmágnest, képeslapot vásárolhatsz emlékül a fenyegető tekintetű havasalföldi fejedelemről.

Segesvár a világörökség része. A várbeli séta mindenki számára örök emlék!

Írta: Kerekes Zsuzsanna (14 éves)

Pályázat – 2018

Köszönjük, ha barátaidnak is ajánlod a bejegyzést és megosztod! Várunk a Facebook oldalunkon!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*