Pályázat diákoknak

Pályázati felhívás diákoknak

A Törizz otthon pályázata diákoknak

Kedves Diákok!
Honlapunkon – a www.torizzotthon.hu-n – lehetőséget adunk arra, hogy elmeséljétek azokat a nyári élményeiteket, amelyek során a magyar történelem megérintett benneteket.

Ha jártál olyan helyen, ahol a magyar történelem egyik nagy eseménye történt, ahol egy híres történelmi személy élt, vagy munkálkodott, ahol úgy érezted, hogy időutazáson vettél részt, ajánld a többieknek is, hogy keressék fel ezeket a helyeket! Meséld el, miért találtad érdekesnek, miért ajánlod társaidnak is, hogy ellátogassanak ezekre a helyekre! A beszámolóhoz, hogy még színesebb, élményszerűbb legyen, mellékelhetsz saját videót, fényképet, vagy akár rajzot is.Fontosabb tudnivalók:

Ki vehet részt a pályázaton?

Magyarországi levelezési címmel rendelkező 10-14 éves korú diákok.

A beküldött pályázati anyag formai követelményei:

  • A cikk min. 1500 karakter hosszúságú lehet.
  • Tartalmazzon egy figyelemfelkeltő címet és egy érdekes bevezetőt, ami az olvasót továbbolvasásra ösztönzi.
  • Lehetőleg bekezdésekkel tagolt, átlátható legyen a szöveg.
  • Műfaja szabadon választott.
  • Annak kiváltképp örülünk, ha az írás valami pluszt (tanulságot/okulást) jelent nekünk és olvasóinknak.
  • Egy pályázó több cikkel (max. három) is pályázhat.
  • A cikk mellé egy darab fekvő tájolású képet kérünk, amely a cikk elején fog megjelenni. Ideális mérete 1280x853px.
  • A kezdő képen kívül nem feltétel, de lehetőség van további képek elhelyezésére is a szövegben a tartalomnak megfelelően. Amennyiben élni kívánsz a lehetőséggel, kérjük, hogy a cikk szövegében jelöld, hogy melyik képet (a kép elnevezését írd bele a szövegbe) hova szeretnéd beilleszteni.

Mindenkinek a tollára és a kreativitására bízzuk!
Ha van kedved, egy pár soros bemutatkozót is írhatsz hozzá magadról, de ez nem kötelező!

Figyelem! A cikkben csak ingyenesen felhasználható képek, vagy a pályázó által készített fényképek jelenhetnek meg. Saját kép felhasználása esetén ne feledkezz meg a személyiségi jogokról, ezért kérd a fényképen szereplő minden személy beleegyezését a beküldés előtt! Ennek felelőssége a pályázót terheli! Internetről származó kép esetén, kérjük, hogy tüntesd fel annak forrását is! (Ingyenesen használható képeket találsz többek között a www.pixabay.com, vagy www.pexels.com oldalon.)

A pályázat benyújtása:

A kész pályaműveket az info@torizzotthon.hu címre várjuk doc vagy docx formátumban.
(A teljes pályázati anyag tehát tartalmazza a cikket, és a kép(ek)et.)
Kérjük, hogy leveledben írd meg a nevedet, címedet, életkorodat és azt az évfolyamot is jelöld, amit a következő tanévben elkezdesz (hányadikos leszel ősztől)!

A pályázatra csak saját művel lehet jelentkezni! Minden jogsértő tartalomért a szerző felel!

A beküldött pályaműveket a www.torizzotthon.hu honlapon jelentetjük meg, a beérkezéstől számítva átlagosan 3 napon belül, legkorábban 2018. augusztus 1-jén.

A szerkesztők fenntartják maguknak a jogot, hogy amennyiben a beérkezett anyag nem felel meg a tartalmi, vagy formai követelményeknek, úgy ne jelentessék meg a honlapon.

Beküldési határidő: 2018. augusztus 20. éjfél.

Nyeremények:

FŐNYEREMÉNY:

 

TOVÁBBI NYEREMÉNYEK:

  • 2 nyertes részére családi belépő (2 felnőtt, 2 gyerek) a megújult Csodák Palotájába 2 x 12 200 Ft értékben.

Az se baj, ha jártál már a CSOPA-ban, akkor is itt a helyed a megújult Csodák Palotájában. A réginél még szebb, nagyobb és jobb helyen van az új Csodák Palotája, ahol a fizika mellett már több tudományág is arra vár, hogy szórakozva fedezzék fel őket. Ráadásul nemcsak gyereknek. Ugyanúgy vonzó lehet a felnőtteknek, ahogy az óvodás-iskolás korosztálynak.
A megújult Csodák Palotájában 5000 nm-en, 2 szinten, több, mint 250 interaktív játékkal vár  Óbudán a Kolosy térnél! A szünetben napi 5 Tudományos Show-val is vár minden látogatót 11 órától 17 óráig (Buborék show; A fagy birodalma; Best of CSOPA science show; Lángok és színek)!

Élmény, kikapcsolódás, bakonyi friss levegő, emlékezetes program kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek egyaránt!
A Sobri Jóska Élménypark felejthetetlen kalandokat nyújt az egész családnak, melyhez egy 30 hektáros területen kialakított sokszínű, változatos programokat kínáló terület áll rendelkezésére. Ha valaki csak kirándulni, túrázni szeretne, a tiszta levegő, a festői szépségű táj önmagában is magával ragadja, de természetesen azok a vendégek is megtalálják számításaikat, akik az aktív kikapcsolódás hívei: őket a drótköteles extrémpark, a kiépített túra- és ügyességi kerékpárútvonalak és sportpályák várják. Ezen kívül falmászás, csónakázás, íjászat, tekepálya és még sok más érdekes szórakozási lehetőség is rendelkezésre áll.

Történelmi pillanat részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Nemzeti Múzeumba!
A késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, a tavalyi parlamenti bemutatóját és féléves vidéki vándorkiállítását követően 2018. június 27-től ismét Budapesten látható, a kincs végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Az Ókori Hősök. Seuso-kincs –  kutatófüzet segítségével felfedezheted a Seuso-kincs egyik csodálatos tálján keresztül Akhilleusz, az ókori görög hős történetét és a görög-római hősök mindennapjait.

  • 2 fő részére belépő a Future Park kiállításra az Andrássy Élményközpontba 6 800 Ft értékben.

Jártál már a “jövő parkjában”? Ha még nem, akkor ne késlekedj! Ereszd szabadjára a fantáziád, játssz és tanulj!
A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat.
Gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatják a szabadgondolkodás, illetve a csapatmunka miként segíti elő a kreativitás fejlődését, amit aztán a mindennapi életünkben is kamatoztatnak.

Ismered például Polgár Judit, a világhírű sakkozó történetét? Ha még nem,  akkor ez a könyv neked szól!
Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni. Olyan nők, akik a leleményességüknek és a kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is, és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberség.
Izgalmas életutak, példaértékű történetek múltból és jelenből – a jövőnek.
A kötetben szerepel többek között Szent Erzsébet, Zrínyi Ilona, Hugonnai Vilma, Veres Pálné, Teleki Blanka, Kovács Margit, Fischer Annie, Dévény Anna, Lubics Szilvia és Polgár Judit.

50 elszánt magyar nő
50 elszánt magyar nő című könyvEredményhirdetés:

A 20 legnagyobb olvasottsággal (Google Analytics mérése alapján) rendelkező cikk közül a szerkesztők választják ki a legjobbakat.

A nyertesek listáját a www.torizzotthon.hu oldalon tesszük közzé 2018. szeptember 1jén. Minden díjazottat értesítünk e-mailben is.

Kérlek oszd meg versenykiírásunkat Facebook oldaladon, hogy minél többen pályázhassanak és minél többen olvashassák az élménybeszámolókat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*