Töris Halli Galli

A Halli Galli Extrém társasjáték töris verziója egy gyorsan pergő, izgalmas kártyajáték csoportmunkához, vagy páros munkához. Ki gyűjti össze a legtöbb kártyát?

Aki esetleg nem ismeri a játékot, az alábbi képen tekintheti meg az eredeti Halli Galli Extrém kártyaszettet:

Halli Galli Extrém

Az alább bemutatásra kerülő töris játékverzió könnyen tanulható, élvezetes és jól begyakoroltatja a legfontosabb történelmi személyeket, uralkodási évszámokat. Egy parti nagyjából 5 percet vesz igénybe, így könnyedén beépíthető a tanórába is. Nincs jelentős anyagigénye és gyorsan elkészíthető.

A töris Halli Galli játék tartalma

 • 72 darab kártyalap
  • 18 uralkodói név kártya
  • 18 uralkodói évszám kártya
  • 18 uralkodói kép kártya
  • 9 szent kártya
  • 3 korona kártya
  • 3 jogar kártya
  • 3 kard kártya
 • 1 csengő (A csengő elhagyható, a hangja csak a játékélményt növeli. Helyette az asztal középére bármilyen tárgyat tehetünk, amelyre rá kell gyorsan ütni.)

Játékszabály csoportmunkához

3-5 játékos számára

Középre tesszük lefordítva a kártyalapokat és mellé a csengőt. Minden játékos csak egy kézzel játszik. A kezek a játékosok előtt az asztalon vannak. A játékosok egymás után fordítják fel maguk elé a lapokat. Tehát annyi felfordított kártyapakli képződik, ahány játékos van. Ha azonos lap tűnik fel, akkor azonnal le kell csapni a csengőre! Akkor is csapni kell, ha egyazon uralkodóhoz tartozó évszám, név, vagy kép lap tűnik fel. Aki elsőként üt, az megnyeri az összes felfordított lapot. Ha korona kártya tűnik fel, az mindent visz, tehát a leggyorsabb tanulóé az összes kártyalap. Ha jogar tűnik fel, csak akkor szabad a csengőre csapni, ha nincs felfordított kép. Ha kard tűnik fel, akkor csak abban az esetben szabad csengetni, ha nincs felfordított olyan személy, aki nem uralkodó.

Ha valaki rosszkor csenget, a következő csengetésig kimarad.

Amikor elfogyott a kártyapakli, meg kell számolni, ki nyerte a legtöbb lapot, mert ő a győztes.

Játékszabály páros munkához

A játék menete csak rossz csengetés esetén változik. Ekkor az ellenfél viszi a felfordított kártyalapokat.

Letölthető kártyapakli

Saját kártyapaklit mindenki készíthet az adott történelmi témának megfelelően, és ha szükséges, ahhoz igazíthatja a játékszabályokat is. Én az Árpád-korhoz készítettem egyet, melyet szerkeszthető Word és nyomtatára kész PDF formátumban is letölthető és szabadon felhasználható, módosítható.

Ha készítesz új kártyapaklit a játékhoz, szívesen megjelentetjük. Ehhez küldd el a következő címre: torizzotthon@gmail.com

Jó szórakozást!

Ajánlanád másoknak is ezt a oldalt? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*