Visegrádi Palotajátékok

Visegrádi Palotajátékok

Visegrádról a királytalálkozó, illetve Mátyás király egészen biztosan mindenkinek eszébe jut, aki egy kicsit is tanult már történelmet. A Palotajátékok rendezvénysorozata nemcsak az érintett királyoknak, hanem az egész lovagi korszaknak is emléket állít. Minden év júliusában nemzetközi fesztivál helyszínévé alakul át Visegrád, ahol a Királyi palotától a Salamon-toronyig, városszerte várják a szervezők a kíváncsi látogatókat!



A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkori magyar történelem egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Középkor, lovagok a Palotajátékokon

Ha érdekel a középkor, ha szívesen belesnél a lovagok korának életébe, akkor érdemes ellátogatnod a Palotajátékokra legalább egyszer! Testközelből csodálhatod a lovagok öltözetét, fegyverzetét, láthatsz lovagi tornát. Belehallgathatsz a középkor zenei világába, láthatsz középkori játékokat, kóstolhatsz középkori ételeket.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Az alábbi videóban a 2016-os Palotajátékok összefoglalóját nézheted meg!

Az aktuális programokról a rendezvény honlapján tudsz tájékozódni!

TIPP:
A fesztiváltól függetlenül az úgynevezett Kispalotajátékokra is lehet jelentkezni osztályoknak. Ha érdekel a korszak, megnéznéd a helyszínt, beszéld rá az osztályt egy visegrádi kirándulásra!

Ha még több történelmi fesztiválra vagy kíváncsi, figyelmedbe ajánlom: Történelmi fesztiválok Nyírségtől Zaláig.

Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Kép forrása

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*