Hadtörténeti Múzeum kiállítása
Hadtörténeti Múzeum kiállítása

100 Ft-os belépő a budapesti Hadtörténeti Múzeumba

2017. november 17-én kezdetét vette a centenáriumi programsorozat a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 100 éves fennállása alkalmából.

Elődjét, a Hadtörténelmi Levéltár és Múzeumot 99 évvel ezelőtt, 1918. november 16-án, közvetlenül a “Nagy Háború” befejeződése utáni napokban Gabányi János és Aggházy Kamil hozta létre. A programokkal egy évig, azaz 2018. november 18-ig várják a látogatókat. Az évforduló alkalmából lesz 100 forintos belépőjegy is, amikor rekordszámú látogatót várnak a múzeum munkatársai.

Hadtörténeti Múzeum épülete, a Nándor laktanya
Hadtörténeti Múzeum épülete, a Nándor laktanya

Kéthetente megújuló tárlat fogadja az aulában az oda ellátogatókat, amely rendszeres megtekintéséhez érdemes bérletet váltani.  Az emlékév keretében a múzeum gyűjteményeiből a nagyközönség által eddig még nem látott különleges műtárgyakat is bemutatnak. A következő egy évben nagyszabású konferenciákat, családi programokat tartanak majd, emellett különböző kiadványok, limitált bélyegsorozat és jubileumi számok megjelentetése is napirenden van. Valamint már bemutatták a “ház süteményét” is, amely egész évben kapható lesz a múzeum büféjében (továbbá a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ kávézójában). A háborús időket idéző hadilinzer tésztaalap túros és narancsos krémmel, habcsók díszítéssel nagyon finomnak ígérkezik.

Érdemes ellátogatni a családdal. Nemcsak kellemes időtöltést, hanem maradandó tudást is biztosít a gyerekeknek.Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*