szfinx

Szfinx – makettkészítés rendkívül kitartóknak

Ha már van piramisod, jó ha van hozzá egy szfinx is! A nagyon-nagyon apró darabok, hajtások miatt nem egyszerű dolog az elkészítése, de nem megoldhatatlan! Bevallom, én egy-két elemet ki is hagytam, így is összeállt egésszé a mű, nem is igazán látszik, hogy honnan hiányzik, mert annyira pici darabok maradtak ki.Szfinx-sablon

A szfinx sablonját innen tudod letölteni, a download gombra kattintva. A canon előírásait el kell fogadni, kattints az “I agree” gombra. A letöltött sablon az elkészítési útmutatót is tartalmazza, minden lépést bemutat képekkel is (angoltudás nélkül is követhető az összeállítás menete).

A folytonos fekete vonalak mentén ki kell vágni a különböző elemeket. A piros vonal mentén be kell vágni az adott elemet (a fejen). A szaggatott vonalak mentén kell hajtogatni.
A színes pöttyökkel jelzett részeket ragasztani kell. A kis fülekre ráírták azoknak az elemeknek a számát, amit az adott fülhöz kell ragasztani. Mindegyik elemet beszámozták, de ezeket a számokat érdemes ráírni a kivágott darabokra, hogy később se keveredjenek meg a darabok.

szfinx

szfinx

Nehezítés

Ami az igazi nehézséget okozza az az, hogy a ragasztásra szánt füleket sokszor kivágni is nehéz, annyira picik, ezeket azután még hozzá is kellene ragasztani egy másik darabhoz. Ha nem karcolod meg előre a hajtáséleket, szinte esélytelen pontosan ott behajtani az elemeket, ahol a tervező gondolta. Ha elsőre nem sikerül, próbáld újra és újra, menni fog!

Tudod-e?

  • Hol található a világ legnagyobb szfinxe?
  • Mikor készült az említett szobor?
  • Milyen céllal készítették?
  • Milyen lényt ábrázol?
  • Milyen magas, milyen hosszú ez a szobor?

Még több barkács ötletet ITT találsz!

Köszönjük a megosztásokat és a lájkokat az oldalunkon!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*