fidget spinner

Törizz pörgettyűvel – fidget spinner játékok

Tanulj fidget spinerrel! Tudod, mi mindenre jó ez a játék?
A fidget spinner lehet időmérő, vagy akár segítség a kiválasztásnál.

Mutatok néhány játékot, amihez jól használható ez a pörgettyű.1. Fidget spinner, az időmérő

Hány feladatot tudsz megoldani addig, amíg pörög a fidget spinner?
Játszhatod évszámokkal, eseményekkel, személyekkel, helyszínekkel,vagy vegyesen. Innen le tudsz tölteni egy évszámos – eseményes feladatsort. Amíg pörög az f.s., addig dolgozz és írt de be az évszámok mellé írd az eseményt, vagy az eseményekhez írd be az évszámot! Használd mintaként és te magad is írj újabb feladatsorokat, pl. személyekkel, helyekkel.

Vigyázz! Lehet, hogy a kevesebb több: ha nagyon sietsz, olyanokat is eltéveszthetsz, amiket egyébként biztosan tudsz, csak a kapkodás miatt figyelmetlen vagy! Szóval fontold meg, hogy megéri-e annyira rohanni!
(A végén csak a helyes megoldások érnek pontot!)

2. Fidget spinner, a kiválasztó

figdet spinner

 • A.) Ha szoktál twistert játszani a barátaiddal, akkor ez a játék biztos ismerős lesz.
  Készítsetek együtt (vagy az egész osztály) feladatokat, a következő kérdéseket felhasználva: Mikor? Ki? Hol? Miért? Pl.: Mikor volt Athén fénykora? Ki volt Periklész? Hol volt a második görög-perzsa háború csatája? Miért tört ki a pelloponészoszi háború? stb.
  A pörgettyű egyik végére tegyetek egy papírnyilat (vagy színezzétek más színűre, mint a többi végét). Tegyétek a tábla közepére, pörgessétek meg és amikor megáll nézzétek meg, hova mutat a nyíl. Arra a típusú kérdésre kell majd válaszolni a soron következő játékosnak, ahova a nyíl mutat! Versenyezzetek! Minden helyes válasz egy pontot ér. (A végén természetesen mindenki nyer, hisz rengeteg témáról beszéltek egy ilyen játék során. Olyan dolgok is eszetekbe jutnak, amikről nem is gondoltátok, hogy még emlékeztek rá.)

figdet spinner

 • B.) Üljetek többen körbe egy asztalt. A fidget spinnert tegyétek az asztal közepére! Ebben a játékban is legyen rajta egy nyíl. Pörgessétek meg a fidget spinnert, majd akire mutat a nyíl, az kérdezzen a társaitól. Csak olyat kérdezhet, amire ő maga is tudja a választ!
  Bevethetitek még a történelematlaszt (haladók a vaktérképeket) is – mutassa meg a másik játékos bizonyos csata helyét, vagy egy hadsereg útvonalát, stb. Bármilyen történelmi eseményről, személyről, helyszínről lehet kérdezni.
 • C.) Ehhez a játékhoz is többen kellenek, akár az egész osztály is játszhat.
  Üljetek körbe, pörgessétek meg a fidget spinnert, és akire mutat a nyíl, az a játékos válaszoljon a többiek kérdéseire. Aki a legtöbb kérdésre tudja a helyes választ, az nyer (esetleg az kap az óra végén egy ötöst, ha a tanárotok is benne van a játékban).
 • D.) Történetmesélés: Az osztály körbeüli a fidget spinnert, majd megpörgeti valaki. Akire mutat, az kezdi el mesélni a nevelő által kiválasztott történelmi eseményt. Pl. 1848. március 15. eseményeit. Majd az folytatja, akinél a legközelebb megáll a pörgettyű.

Te milyen játékot ajánlanál? Hogyan használtad töritanuláshoz a fidget spinnert?

TIPP:
Ha már nem kapható a pörgettyű, ha nem akarsz erre a játékra pénzt kiadni, semmi gond. Egyszerű papírnyíllal, ceruzával, műanyag flakonnal, stb is játszhatóak ezek a játékok. Pörgesd meg a ceruzát, flakont, stb,.

Tetszett ez a bejegyzés? Bátran oszd meg barátaiddal a Facebookon, és/vagy lájkold az oldalunkat!

Hozzászólások

hozzászólás

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Közismert játékok történelemórára hangolva - Készülj fel a töriórára!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*