szarkofag

Barkácsötlet – szarkofág

Egyiptom mindig népszerű téma a diákok körében. A piramisok, a fáraók, a múmiák kapcsán rengeteg kérdés merül fel a gyerekekben. A tanmenetbe betervezett óra szinte sosem elég Egyiptomra, mindig érdemes hozzátenni még egyet, esetleg kettőt, hogy a diákok érdeklődését ne csak felkeltsük, kérdéseikre válaszokat is találjunk.

Honlapunkon is találsz már néhány ötletet, amiket biztosan örömmel fogadnak a tanulók, most egy újabb barkácsötletet ajánlok a figyelmedbe: készíts szarkofág makettet!Szarkofág-sablon

Ezen a blogon több modellt is találsz. A kép alatt látod a feliratot, hogy LINK, arra kell kattintani, hogy le tudd tölteni a sablont. Akár közvetlenül innen is letöltheted, a download gombra kattintva. Javaslom, hogy műszaki rajzlapra, vagy kartonra nyomtasd ki (esetleg ragaszd rá a kinyomtatott mintát – a szarkofág alsó és felső lapját – kemény kartonra), másképp nem lesz tartása.

szarkofag

Az összeállításhoz nem találtam útmutatót, de annyira nem bonyolult a modell, hogy különösebb gondot okozzon kitalálni, melyik elemet hogyan illeszd a másikhoz. Mindenképpen próbálgasd még ragasztás előtt, hogy hogy fogod tudni összeállítani, melyik elemnek hol lesz a helye! Ha ezzel megvagy, akkor fogd a ragasztót és ügyeskedj!

Ha ezzel elkészültél, akkor készíthetsz múmiát, piramist, vagy egyszerűbb piramist is!

Tudod-e?

  • Mi a szarkofág szó jelentése?
  • Hol és mire használták a szarkofágot?
  • Miből készült a szarkofág?

Még több barkács ötletet ITT találsz!

Ha tetszett a cikk, bátran oszd meg a barátaiddal is! Várunk a Facebook oldalunkon is!

Hozzászólások

hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*